Malzeme :
6 çay bardağı un,
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı erimiş vita veya sana yağı,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tarçın,
1 paket bakıng powder,
1 avuç çekilmiş veya dövülmüş ceviz içi.
Yapılışı :
1) Unu hamur tahtasına eleyiniz,
2) Ortasını açıp içersine yoğurdu, şekeri, yağı, yumurtayı, tarçın baking powderi, ceviz içini koyup bir hamur yapınız.
3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar fazla düzeltmeden yağlanmış tepsiye hamurları koyunuz.
4) Isıtılmış orta hararetli fırında 15-20 dakika pişiriniz,
5) Fazla kızarmadan alıp soğuyunca servis yapınız.
Ekim 18, 2008
ACI BADEM KURABİYESİ
Yorum Yapın »
Henüz yorum yapılmamış.
Yorum bırakın