Kek Tarifleri, Kek Tarifi, Kekler

Ekim 18, 2008

VANİLYALI AY

Filed under: Kurabiye Tarifleri — Etiketler:, , , — pastakektarifleri @ 12:03 pm

Malzeme :
275 gr. un
100 gr. badem
200 gr. tereyağı
150 gr. pudra şekeri
Bir paket vanilya.

Yapılışı :
Un elenir. 200 gr. tereyağı ile iyice kıyılır. Bademlerin kabukları soyulur. Makinede de çekilir. 50 gr un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir. Vanilya konur ve hamur ya­pılır. Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ay şekli verilir. Hafif hararetli fırında pişirilir.

Daha fazla: Kurabiye Tarifleri, Kurabiye Tarifleri

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.